3 Aralık 2014 Çarşamba

PEYGAMBERE HAKARET ETTİ, 1 YIL HAPİS YATACAK : Hz. Muhammed’e hakaret eden Sevan Nişanyan, 1 yıl 45 gün hapis cezası aldı. Daha önceden de sabıkalı olan Sevan Nişanyan’ın cezası ertelenmedi

 

Eski eşine ettiği hakaretler ve fiili saldırılarıyla bilinen yazar Sevan Nişanyan, yazdığı bir yazıda Hz. Muhammed’e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada hapis cezası aldı. 

Yazdığı bir yazıda Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan gazeteci-yazar Sevan Nişanyan, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıl 45 gün hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya sanık Sevan Nişanyan katılmazken, müştekiler Birsen Koneralp, Galip Karayiğit, Hasan Temiz, Veysi Barak ve Ali Keskin duruşmada hazır bulundu. Daha sonra, duruşmada kimlik tespiti yapılan müştekilerin ifadeleri alındı. 

Müştekiler, savcılık beyanlarını tekrarladıklarını söyleyerek, sanığın dini değerlere ve Hz. Muhammed'e hakaret ettiğini dile getirdi. Nişanyan'dan şikayetçi olduklarını ifade eden müştekiler, davaya katılma talebinde bulundu. Hakim, müştekilerin davaya katılma taleplerini doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddetti. Son sözü sorulan müştekiler, sanıktan şikayetçi olduklarını ve sanığın cezalandırılmasını istediklerini bildirdi. 

CEZA ERTELENMEDİ 

Davayı karara bağlayan hakim, sanık Nişanyan'ı "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Verilen cezayı, suçun basın-yayın yoluyla işlenmesi nedeniyle 1 yıl 45 güne çıkaran hakim, sanığın sabıkalı oluşundan cezanın ertelenmemesine hükmetti. Hakim, koşullar oluşmadığından ve sanık talep etmediğinden, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

 'DİNİ DEĞERLERİ AŞAĞILADI'

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, dava konusu yazının yayımlanmasından sonra kamuoyunda eleştiri, tepki ve tartışmalara neden olduğu, bu şekilde yazının kamu barışını bozduğu belirtilerek, "Bu suretle şüphelinin ifadeyi açıklama ve düşünce özgürlüğü ile eleştiri sınırlarını aşarak, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçunu işlediği ve yazının internette yayımlanması nedeniyle de söz konusu atılı suçun basın yayın yoluyla işlendiği anlaşılmıştır" ifadelerine yer verilmişti. İddianamede, şüpheli Sevan Nişanyan'ın "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti. 

PEYGAMBERİMİZE HAKARETTE NİŞANYAN EMSAL OLACAK!

Ekşisözlük sitesinde yer alan ve peygamberimize hakaret içeren yorumlar büyük tepki çekti. Taraf yazarı Nişanyan örneğini veren emekli Başsavcı Reşat Petek, site yöneticileri için kamu davasının açılabileceğini söyledi.




Ekşi Sözlük'ten İslam'a küfür-hakaret diz boyu

Ekşi Sözlük'ün Peygamber Efendimiz'e yapılan hakaretlerin yayınlanmasından sonra gözler, bu sitenin içeriğinde yer alan İslam düşmanlığına çevrilmişti. Sözlükte İslam, Namaz, Allah, Başörtüsü, Hac ve Oruç gibi kavramlarla ilgili olarak hakaretler ardı ardına sıralanınca tepkiler de beraberinde geldi. Hal böyle olunca Ekşi Sözlük yetkilileri de daha fazla sessizliğini koruyamadı.





İslam dinine ve peygamberimiz Hz. Muhammed'e (SAV) yönelik çirkin ve iftira dolu yorumların yapıldığı İncisözlük sitesi, inançlı kesimin büyük tepkisini topladı.
Haftasonu sosyal medyanın en çok tartışılan konusu olan peygamberimize hakaret içerikli yorumlar için Haber7.com yazarı Emekli Başsavcı Reşat Petek, konunun kesinlikle ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyledi.
Petek, son olarak Taraf yazarı Sevan Nişanyan örneği vererek 'Hakaretten dolayı özellikle bireyin kendi inanışlarına hakaret edilen bir durum olduğunda herkes dava açma hakkına sahiptir. Örnek olarak Taraf yazarı Sevan Nişanyan'ın da benzer durumda açıklamaları yazıları olmuştu. İlk dava dilekçesini de veren ben olmuştum. Şimdi Nişanyan ceza aldı. Cezası da paraya çevrilmedi ve hapis yatacak.' dedi.

DİNİ DEĞERLERE HAKARET İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SAYILMAZ

Böyle bir durumda her bireyin kamu davası açma hakkına sahip olduğunun altını çizen Reşat Petek, 'Ceza hukukunda kutsal değerlere hakaret suç olarak düzenlenmiştir. İfade özgürlüğü, inanışları kapsamaz. İfade özgürlüğü bir bireye küfretmeye izin vermiyorsa o bireyin kutsalına ve dini değerlerine de hakaret etmeye izin vermez. Hakaret suçtur. Ve ayrıca muayetinde hakaret sınırı aşar ve kişiyi tahrik yönü de oluşursa başka davalar da açılır. Bütün inançlı vatandaşların bu durumda dava açma hakkı vardır. Doğrudan kamu davası açılır ve yargılama yolu açılır.' derken bu tür davaların örneklerinin de olduğunu söyledi.

HUKUK CEZALANDIRMAZSA BİREY CEZALANDIRMA YOLUNA GİDER

Hukukun bireyin can ve mal güvenliğini korumasının yanında değerlerini de koruduğunu söyleyen Petek, değerlere hakaretin cezasız kalması durumunda kişilerin birbirlerini cezalandırma yoluna gidebilecekleri tehlikesinin de önüne geçmek için hukukun gereklerinin yerine getirilmesini istedi.

Petek 'Müslümanların mezhep farkı gözetmeden saygı duyduğu kutsal kabul ettiği peygamberimizi aşağılamak ve küçük düşürmek aslında o sözlerin sahibini küçük düşürür. Ama bunu sadece sahibi kendi payını alsın demek de yetmez. Bu tür eylemleri işleyenler toplumdan dışlanmak suretiyle hak ettikleri cezayı alacaklardır. Ama hukuk devleti, nasıl bireylerin can ve mal güvenliğin koruyorsa onların dini inanışlarını kutsallarını ve değerlerini de korumaktadır. O bakımdan hukukun gereğinin yerine getirilmesi ve yaptırımın hukuk yoluyla sağlanması en sağlıklı yoldur. Aksi takdirde hukuk gereğini yapmazsa, bireyler kendileri cezalandırma yoluna gidecektir. Bunun da önüne geçilmesi, ve daha büyük olayların olması için mutlaka hukuki yaptırımlar devreye girmelidir.' dedi.

Petek son olarak, site hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

REŞAT PETEK'İN EKŞİZSÖZLÜK'Ü DAVA EDECEĞİ DİLEKÇENİN ÖRNEĞİ

.....................   CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

MÜŞTEKİ                 : .............. isim ve adres yazılacak               
ŞÜPHELİLER           : İNTERNETTE EKŞİ SÖZLÜK olarak bilinen www.eksisozluk.com   web adresinden yayın yolu ile müsnet suçu işleyen soruşturmada tespit edilecek kişiler ve sorumlu müdür.
SUÇ                           : Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama (TCK.216/3, 218 )
SUÇ TARİHİ            : 2013 Temmuz ayı
DELILLER    
            :  http://image.haber7.com/files/eksisozluk.jpg adresli Twitter mesajına konu link.

A Ç I K L A M A L A R

Şüpheliler, suç tarihinde internet medyası olarak adlandırılan www.eksisozluk.com  adresinde yayımlanan yazıda, "…mekke'de doğan en büyük gavat.." ifadeleriyle, bütün Müslümanların peygamberi olması nedeniyle, bir dinin kutsal değeri olan Hazreti Muhammed'i (SAS) alaya alan, hakaret eden, aşağılayan, tahkir edici ifadeler kullanmıştır.

Şüpheliler bu eylemleri ile asla ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek biçimde Hz. Peygamberi alenen aşağılayıcı yayın yaparak müsnet suçu işlemişlerdir.

5237 sayılı TCK. 216/3, 218. Maddelerine göre Şüphelinin yazısı suç teşkil etmektedir.  Kanun ‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi..' nin cezalandırılacağını öngörmektedir. Bu nedenle dinimin Peygamberi olan Hz. Muhammed (SAS)'e karşı suç işleyen, hakkını, hukukunu ve haddini bilmeyen bu kişi/ kişiler hakkında şikayetçiyim. Yasal soruşturma yapılarak hakkında kamu davası açılmasını talep ederim.

Müşteki

Ad-Soyad imza

****************

Şimşek, İslam'ı aşağılayan Ekşisözlük'ü lanetledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İslam dini ve Hz. Muhammed hakkında hakaret içerikli yorumlar bulunduran Ekşisözlük'e Twitter'da tepki verdi

Ekşi Sözlük'e bir tepki de Mehmet Görmez'den

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ekşi Sözlük'te Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'e dair hakaretvari sözler sarf edilmesine tepki gösterdi.


Hükümetten o hakaretler için savcılara çağrı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 

Ekşi Sözlük'te Peygamber efendimize yapılan hakaret için çok sert konuştu. Bozdağ bu olayın faillerini "21. Yüzyılın Ebu Cehil'i" olarak niteledi.


Ekşisözlük'te açılan bir başlık büyük tepki topluyor. "Mekke'de doğan en büyük ga..t" şeklinde açılan ve Hz. Muhammed'e isim vermeden hakaretlerin edildiği, geçtiğimiz günlerde ise silinen başlığa tepki her geçen gün artıyor.
Başbakan Yardımsı Bekir Bozdağ'da bu ahlaksızlığa tepki gösterdi. Ekşi Sözlük'te yapılan saygısızlığın faillerine "21. Asrın Ebu Cehilleri" diyerek seslendi. Bozdağ, peygamber efendimize hakarettin TCK'ya göre suç olduğunu söyledi ve savcıları göreve davet etti.
"Peygamberimize hakaret eden nice Ebu Cehiller geldi geçti. 21. Asrın Ebu Cehilleri bilmeli ki O'nun sevilmesine hiçbiri mani olamadı" diyen Bozdağ şöyle devam etti;
Peygamberimize hakaret edenler, şeytanın 21. asırdaki takipçileri yeni Ebu Cehillerdir.
Peygamberimiz hem alemlere rahmet ve hem de habibullahtır. Aklını, kalbini, gözünü ve kulağını O'na kapatanlara sadece acınır. Veyl olsun onlara. Kur'an'ın ve peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in muhafızı Yüce Allah'tır. Muhafızı Yüce Allah olanın ayrıca bir muhafıza ihtiyacı yoktur. Bütün şeytanlar ve takipçileri birlik olsalar bile Allah'ın nurunu söndüremezler. Allah nurunu tamamlar, Kur'an'ı ve peygamberini korur.
Savcıları göreve çağırdı
Bozdağ "Peygamberimize hakaret, TCK 216/3 kapsamında suçtur. Cumhuriyet Savcılarının, bu konuda soruşturma başlatmaları yasal görevleridir" diyerek savcıları göreve davet etti.
Ebu Cehil Kimdir?
Ebu Cehil, "Cehaletin babası" demektir. Cahiliye döneminin fikirlerini ve olgusunu İslam'dan üstün gören asıl adı Hisam Ebu\'l-Hakem'e "Ebu Cehil" diyerek hitap edilmesi islam peygamberinin emriyle müslümanlar arasında başlamıştır.
Kaynak : YENİ ŞAFAK

Peygamberimiz hakkında akıl almaz ifitira ve hakaretlerin yazıldığı Ekşisözlük sitesinde dün akşam açılan Hz. Muhammed başlıklı sayfada yapılan yorumlar tepkiyle karşılandı.
Geçtiğimiz aylarda da benzer haberlerle gündeme gelen Ekşiszölük sitesi, Haber7.com'un yaptığı haberlerve artan tepkiler sonrası o sayfalardan bazılarını kaldırmıştı..
Ancak iğrençlik dün gece açılan yeni bir sayfayla daha da ileri gitti. Özellikle perşembeyi cumaya bağlayan gecenin seçilmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

KILIÇDAROĞLU SİTEYİ ÖVMÜŞ VE ÖDÜL VERMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Temmuz'da İstanbul'da Ekşi Sözlük yazarlarıyla bir araya gelmiş ve Ekşi Sözlük'ün kurucusu Sedat Kapanoğlu'na gezi olayları sonrası gaz maskesi ve bir de teşekkür sertifikası hediye etmişti.
İşte bu gece açılan başlık ve gelen iğrenç yorumlardan bazıları:
*bugün yaşasaydı kendisine bir teşhis konması için hastaneye götürülürdü.

*bugün ortaya çıkan sahte peygamberlerden ne gibi bir farkı olduğunu anlayamadığım şahıs. söylentilerden ve bir takım yazılı metinlerden yola çıkarak adına can alan insanların olmasını hep ateistliğimin temel noktası olarak almışımdır. amerikada doğsa umurlarında olmayacak bu şahsa müslüman bir ailede doğdukları için körü körüne tapan insanlar ise ikinci önemli nedenimdir. sorgulayan insanın kabul edemeyeceği bir otoriteye sahiptir, günümüzde bile. başarılı olduğunu reddetmek aptallık olur.
*bugün ve buralarda yaşasaydı 5-10 dakikalığına emniyette misafir olurdu, ifadesi alınır gönderilirdi. aynı anda birkaç küçük kız çocuğu tahrik suçundan ceza alırdı.

*bugün yaşasaydı CHP'ye oy verirdi.

*kendisinden sonra ki zamanlari modern olan bu dunyada 14/15 yasinda ki kizlar podyuma cikip sergilenmekteler.eminim kendilerine cok sefkatli davraniyorlardir modern zaman insanlari podyum arkasinda.

*inananların, tüm zamanların peygamberi olduğunu iddia ettikleri kişi. modern dünya da bile 14-15 yaşındaki kıza halleden 50 kusur yaşındaki adamlar hoş görülmez, dışlanır.

Peygamber Efendimiz Allah Teâlâ'yı miracda
Peygamber efendimiz ile Allah Teâla arasında bir perde olduğu bu perde aradan kalkınca Peygamberimizin Allah Teâlayı gördüğü ve dayanamayıp bayıldığı, Allah Teâla ile konuştuğu,

Hatta Allah Teâla'nn Peygamber Efendimize Hazreti Ebubekir'in sesi ile hitab ettiği, Peygamber efendimize namazın farz olanı elli rekat olarak bildirildikten sonra Hazreti Musa (aleyhisselâm) ile olan konuşması ve namazın beş vakte indirilmesi hususunda Peygamberimizin Hazreti Musa (aleyhisselâm) ile Allah Teâla arasında gidip gelmeler sonunda namazın beş vakte indirildiği anlatılmakta.

Biz Mirac bahsinde Allah Teâla'yı nasıl tenzih etmemiz lazım ve bu anlatılanları nasıl anlamalı ve nasıl iman etmeliyiz?


Ekşi Sözlük, İnci Sözlük ve Halk TV siteleri hacklendi!

Son dönemlerde Peygamber Efendimiz (sav)'a hakaret içerikli mesajlar yayınlayan Ekşi Sözlük ve İnci Sözlük sitelerine hacker saldırısı düzenlendi.


özlük ve Halk TV internet siteleri, Ekşi Sözlük üzerinden Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) için yapılan hakaret mesajlarına karşı bir grup hacker tarafından hacklendi. Web sitelerine giriş yapıldığında resimdeki görüntü ve aşağıdaki metin yer aldı.


"Hoşgörü: Başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir. İzin verme, aldırmama, iyi karşılama anlamlarına da gelir."

Peygamber Efendimiz HZ. MUHAMMED (S.A.V) adına açılan ve hakaret içeren mesajlarınızı unutmadık . Utanmazmısınızki bizim adını bile ağzımıza alırken haya ettiğimiz o peygambere hakaret
etmeye. İçinizde Küfrü fazlası ile hak etmiş olanlar olmasına rağmen küfür etmeyeceğim çünkü ben sizin o hakaret ettiğiniz Peygamberin bize bildirdiği ALLAH'tan korkarım. Site sahibi arkadaşa dostça bir tavsiye; ne olursan ol bu yazıların önüne gecmek elinde iken sessiz kalma..

Ölmedik sadece uzaktayız..



Saldırı sonrası sitenin ana sayfasına bir giriş yazısı bırakılırken, "küfür" ifadelerinin olmaması dikkat çekti. Ekşi ve İnci'den sonra Halk TV'nin web sitesi de hacklenen siteler arasında yerini aldı. İnci Sözlük sitesine de aynı mesaj bırakılırken Halk TV sitesinde farklı bir mesaj yer almaktaydı. İşte İnci Sözlük ve Halk TV'nin hacklendikten sonraki görüntüsü;





Kaynak : Haber7
07 Ağustos 2013


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder