10 Kasım 2014 Pazartesi

İSLAMİYETE YÜZYILLIK İKİ TEHLİKELİ PROJE :1 ) İslâm'ın protestanlaştırılması, sekülerleştirilmesi - 2 ) Ehl-İ Sünnet omurganın çökertilmesi projesi.



Geliyorum diyen felâket: 'Kur'ân İslâm'ı' söylemi
İki yıkıcı oryantalist proje var. Meseleyi kişileştirmeden, kimseyi kırmamaya özen göstererek bu iki hayatî sorunu kısaca mercek altına almak istiyorum. Dünkü yazıda bazı genel teorik gözlemlerde bulundum. Dil ve algılama sorunu ekseninde.
Bugünkü yazıda anlaşılır ve net ifadelerle bu konuya biraz daha açıklık getirmek istiyorum. Umarım, herkes anlamak istediği gibi anlamaz.
YÜZYILLIK İKİ TEHLİKELİ PROJE
Batılıların iki asır önce teorik temellerini attıkları oryantalist söylemin İslâm dünyası için geliştirdikleri iki tehlikeli proje var.
Birincisi, İslâm'ın protestanlaştırılması, sekülerleştirilmesi, böylelikle hayattan uzaklaştırılması projesi.
İkincisi de, İslâm dünyasının diriliğini, dinamizmini, canlılığını koruyan, her şeye rağmen İslâm'la irtibatını sürdürmesini sağlayan 500 yıllık mücahede ve mücadeleyle Selçukluların kurdukları, yine 500 yıllık mücadeleyle Osmanlıların korudukları, Ehl-İ Sünnet omurganın çökertilmesi projesi.
Bu iki projenin hedefi, Müslümanları birbirine düşürerek, bir daha ayağa kalkamayacakları kadar büyük bir darbe vurmak.
Bu iki projenin somut olarak hayat geçirilebilmesi için belirlenen hedef, hadislere ve Hz. Peygambere (sav) saldırmak. Bu saldırının, uzun vadede, en kalıcı ve yıkıcı sonuç verecek saldırı biçimi olduğunu düşünüyor Batılılar.
Soru şu burada:
Batılılar, neden Hz. Peygambere ve hadislere saldırıyorlar peki?
Düşünün!
Sıra Kur'ân'a gelecek! Bazı âyetler öne çıkarılacak ve sonuçta, 'bu kitap saçma -hâşâ- bir kitap' diyecekler!
Müslümanlar da bu durumu tevil edip duracaklar.
ÖRNEK, HIRİSTİYANLIĞIN TARİHİ
Muharref Hıristiyanlığı Aziz Pavlus kurdu. Peygamber olsa, insanlar din icat edemezdi oysa.
İlke şu burada: Tevhid'in koruyucu kalkanı, Nübüvvet hakikati.
Luther 'İncil Hıristiyanlığı' çağrısı yaptı. İncil'i çağın zihin kalıbına göre okudu. Her şeyi yıktı. Sahte bir din icat etti.
İslâm'ı bekleyen tehlike de bu!
'Kur'ân İslâmı' söylemi, geliyorum diyen en büyük felâketlerden biridir. İslâm'ı protestanlaştırma projesidir çünkü bu söylem.
KUR'ÂN TEMEL, SÜNNET SÜTUN
Din, kuru bilgi kaynağı değildir. Hayat kaynağıdır. 'Yaşayan Kur'ân' olarak tavsif edilen Hz.Peygamber olmazsa din kalmaz.
Elbette ki, Kur'ân, Temel'dir. Sünnet, o Temel üzerinde yükselen ve Temel'i ayakta tutan Sütun. Sütun çökerse, gökkubbe de, Temel de çöker.
ÖNCE ÇAĞDAŞ HURAFELERDEN ARINMAK!
İslâm'ı hurafelerle doldurdular, diyorlar. Luther de öyle demişti. Ama asıl hurafeyi o üretti: Sahte Din.
Dine Karşı Din icat edecekler! O yüzden 'Uyuma!' diyorum.
Şunu iyi bilelim: Kimseden çekmedi bu din, hurafe temizliyoruz, diyerek zihninin çağdaş hurafelerle iğdiş edildiğini göremeyen çapsızlardan çektiği kadar!
Hurafeleri temizleyeceğiz, diyorlar. Böyle diyenlere şu soruyu sormak zorundayız: İyi de, kimsin 'sen'?
Hurafe 'sen'sin: Ç/ağ'ın, insanın zihnini iğdiş eden seküler hurafelerinin kölesi!
DEVAMI :

VARIŞ NOKTASI NE, KALKIŞ NOKTASI NEREYE DÜŞER?
Kalkış Noktası ve Varış Noktası olmadan Kurân'a gidemeyiz. Çağın kavramlarını ve bağlamlarını Kur'ân'a giydiririz sadece.
Soru şu burada: Varış Noktası belli, Kur'ân ve Sünnet. İyi de Kalkış Noktası neresi?
Çağ'ın ağları ve bağları, bağlamları ve kavramları. Yani bizim çağrı'mızın kurmadığı, zihnimizi ve idrak biçimlerimizi allak bullak eden, bizi İslâmî duyuş ve düşünüş, varoluş ve yaşayış biçimlerinden uzaklaştıran ve devâsâ bir ağ'a dönüşen seküler çağ! Kalkış Noktası burası. Bu ağ!
ÜMMÎLEŞME'DEN ASLÂ!
O yüzden, bura'yı zihnen ve idrak açısından terketmeden, çağ'ın ağlarını ve bağlarını, kavramlarını ve bağlamlarını aşma çabası göstermeden yani Ümmîleşmeden Kur'ân'a gidemeyiz: Çağdaş hurafeleri Kur'ân'a giydirir, her şeyi tarumar ederiz!
O yüzden önce Zihinsel Hicret şart, diyorum.
Özetle 200 yıllık oryantalist proje şunu hedefliyor:
Hadisler tartışılsın! Ardından Peygamber'in konumu tartışılsın ve devredışı kalsın!
Sonuçta, Her kafa Kurân'ı yorumlasın, neredeyse kelle sayısı Kur'ân çıksın. Nifak çıksın ve insanlar dinden uzaklaşsın, kaçsın!
Sözün özü: Hadisleri, Hz. Peygamberi tartışmalı hâle getirip Kur'ân'ı kıt akıllarına göre yorumlayan Müslüman Lutherler icat edecekler!
Oysa, diğer dinler paçavraya çevrildi. Niçin? Peygamberi olmadığı için.
Tevhid, peygamber varsa, korunur. Yoksa, önüne gelen 'tanrılığa' soyunur.
Son söz: Hadisler, Kur'ân'ın önüne geçiyor, diyenler, kendilerini hadislerin de, Kur'ân'ın da önüne geçirdiklerini görebiliyorlar mı acaba?
YENİŞAFAK / Yusuf Kaplan
*****************
Amerika Türkiyenin Dostu Değil En büyük Düşmanıdır, vede En büyük Düşmanı olmaya devam edecektir.


Amerika hiç birzaman Türkiyenin Toprak bütünlüğünü ve tanımamıştır. 


Eskiden Türkiyeye Okullar ile misyoner okulları açar ve diğer ülkelerin okullarına finansal destekte bulunur vede buradan mezun olanları, rum ve ermeni azınlığı devlete kışkırtmakta kullanırdı. 


şimdi ise fakir ve zeka seviyesi yüksek başarılı gençleri burslu öğrenci adı altında kendi okullarında eğitip onları beli bir süre kamu kuruluşlarında çalıştırıp ülkemizi karıştırmak için ajan provakatör olarak yolamaktadır.

************

İslamiyet gelince (yahudi hrstyan komünizm ateizm brahmanizm budizm ) orta çağdaki hakimiyyetleri yıkıldı. İslamiyeti yok etmek için, HRISTYANLAR : Misyoner Teşkilatını kurdular. 

Bu işte en ileri giden, ingilizler (hrsıtyan) Londrada Müstemlekeler nezâreti [sömürgeler] kuruldu. Yahudiler ve Materyalizm Masonlar( Rotary kulübü Gladyo Biraderler Bilderberg Lıosn vb) ise, dinleri (islamiyeti) yok etmeğe çalışıyorlar. Akla, hayâle gelmiyen (ingiliz siyonizm mason projesi) planları hîleleri ile ve askerî ve siyâsî kuvvetler ile islamiyete saldırdılar. islam devletlerini ülkelerini böl parcala yok etmek ve .tabî'î servetleri sömürmektir, ekonomik bakımdan, dünyânın en kuvvetli teskilâtı hâline gelen, misyonerlik ve masonluk teskilâtları, akl almaz bir faaliyetin içerisine girdiler. islâm ülkelerinde ve dünya basınında islamı itıbarını ve devletlerini yıkabilmek için, korkunç bir islâm düsmanlıgı baslattılar.... Bunların yazdıkları, dinleri kötüliyen kitâpları okuyan ve misyoner yahudi merkezli masonluk kuruluşları islama karşı yalanlarına, iftirâlarına aldanan bazı osmanlı son dönemleri ittihat terakki ve günümüzdeki kemalistler de, din câhili müşrik oldular..... ingiliz siyonizm mason projesi plânlarını, müslimân ülkelerinde sinsice tatbik etdikleri, devlet adamlarını aldatdıkları, müslimânlara, akla, hayâle gelmiyen işkenceler yapdıkları ve Hind ve Osmânlı islâm devletlerini yok etdikler.....(arşiv incele)

KURANI KERİMDE : İNGİLİZ SİYONİZM MASON PROJESİ

Allah Kuranı kerimde Maide 82 Ayetinde : İslamiyyetin en büyük düşmanı, yahudiler ve müşriklerdir) buyurdu.

Kıskançlık ve maddi (kapitalizm kültür- yaşam) çıkar yüzünden Kur’ana inanmadılar. (Bekara146)

Ehl-i kitap ve müşriklerden olan inkârcılar, Cehennem ateşinde ebedi olarak kalırlar. Onlar, halkın en şerlileridir. (Beyyine 6)

Aklı Bilgisi ve Vicdanı olan, bun düşmanları tanır ...

BAKARA 120
Dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır.

(İNGİLİZ SİYONİZM MASON PROJESİ : iSLAM DÜNYA düzenini yıkmak inancını yok etmek tahrif etmek için Türkiye Cumhuriyeti kuruldu (ARŞİV İNCELE)

MÜCADELE 22 AYETİ MEALEN
(Allahü teâlâya ve kıyâmet gününe îmân edenler, Allahü teâlânın ve resûlünün düsmanlarını sevmezler. O kâfirler ve münâfıklar, mü’minlerin anaları, babaları, ogulları, kardesleri ve baska yakınları
olsa da, bunları sevmezler. Böyle olan mü’minleri Cennete koyacagım) buyuruldu

( SEVMEK KALPTE OLUR ONLARLA İYİ GEÇİNMEK KALBİNİ KIRMAMAK AYRIDIR BU İNCELİĞİ ANLAMAK GEREKİR )

Islâmiyyete karsı duranları ve müslimânlara düsman olanları sevmemek, bunları düsman bilmek farzdır Allah ın emridir.....

TEVBE 17 AYETİ MEALEN:
(Kâfirlerin câmi’ yapmaları câiz degildir. Yerinde ve yarar bir is degildir. Onların câmi’ yapmaları ve diger bütün begendikleri isleri,(okul vb) kıyâmetde kendilerine yaramıyacak ve Muhammed aleyhisselâma tâbi’ olmadıkları için, Cehenneme girip, çok acı azâblarda sonsuz olarak cezâlandırılacaklardır) buyuruldu.

ALİİMRAN 85 AYETİ MEALEN
(Muhammed aleyhisselâmın getirdigi Islâm dîninden baska din istiyenlerin, dinlerini Allahü teâlâ sevmez ve kabûl etmez. Dîn-i islâma arka çeviren, âhıretde ziyân edecek, Cehenneme girecekdir) buyuruldu.

Bir kimse, binlerce sene ibâdet etse ve ömrünü, nefsini temizlemekle geçirse ve
güzel huyları ile TOPLUMA ve kesf etdigi bilimsel buluşlar ile, bütün insanlara fâydalı olsa,
son peygamber islam dinine İMAN etmedilçe tabi olmakdıkca sonsuz mutluga kavusamaz. kafirdir...

NİSA 14 AYETİ MEALEN
(Allahü teâlânın ve Peygamberi Muhammed aleyhisselâmın emrlerine aldırıs etmiyenler, begenmiyenler,
asra, fenne uygun degildir, modern ihtiyâclara kâfi degildir diyenler, kıyâmetde Cehennem atesinden kurtulamıyacaklardır. Bunlara, Cehennemde, çok acı azâb vardır) buyuruldu.

FATİHA 7 ( DUA ) AYETİ MEALEN
BİZİ ( müslüman) GAZABINA (geçmiş milletler ve yahudiler ) UGRAYAN VE SAPIKLARIN ( müşrik ateist hrstyan budizm brahmanizm) YOLUNA DEĞİL DOSDOGRU YOLLARINA İLET ALLAHIM...

**************

Ülkemizin inanç yapısını bozmak için Müslüman gibi görünüp, misyonerlik faaliyeti yürüten grup ve yapılanmaları izleyen Milli İstihbarat Teşkilatı, Başbakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na “gizli” koduyla 4 sayfalık bir bilgi notu gönderdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı,, Dünya Kiliseler Konseyi’nin “kaynaştırma”, “kültürel bağdaştırma” adı altında tanımladığı, ABD merkezli iki misyoner organizasyonun Türkiye’de "C5 grubu" ve “Frontier Mission” adıyla faaliyet yürüttüğünü belirledi.

İslam ve Hıristiyanlığın ortak noktaları üzerinden hareket eden grupların, niyetlerini perdelemek ve halkı daha rahat etkilemek için Müslüman gibi görünüp “Besmele” çektiği ifade edildi. Namaz kılan, “Selamün aleyküm” demeyi ihmal etmeyen, ezan okunduğunda “Aziz Allah” diyen grubun Müslüman isimleri ile birbirlerine seslendikleri vurgulandı.

4 sayfalık raporda, diyalog temasını işleyen bu yapılanmanın Kur’an-Tevrat-İncil karışımı “Gerçek Furkan” adında bir kitap üzerinde yoğunlaştığı kaydedildi.

MİT BAŞBAKANLIK VE İLGİLİ KURUMLARI UYARDI

Türkiye’nin inanç yapısını bozmak isteyen grup ve yapılanmaları izleyen Milli İstihbarat Teşkilatı, Başbakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na “gizli” koduyla 4 sayfalık bir bilgi notu gönderdi.

“Misyonerlik” konulu, 11.011.03.153-47-385 sayılı bilgi notunda dinler arası diyalog, “kaynaştırma”, “kültürel bağdaştırma” faaliyetlerinde bulunan ABD merkezli “Frontier Mission” grubu ile "C5" koduyla isimlendirilen misyoner gruplarının Türkiye üzerinde yoğunlaştığı ifade edildi.

MÜSLÜMAN GÖRÜNÜMLÜ MİSYONERLER HAKKINDAKİ O ÇALIŞMA

Son 50 yılda dünya Müslümanlarının sayısının yüzde 235 oranında artmasının misyoner organizasyonları korkuttuğunu, başarısız olan Hıristiyanlaştırma çalışmalarında yeni yöntem arayışlarına girildiğini kaydeden Milli İstihbarat Teşkilatı, bilgi notunda Türkiye’deki "C5" yapılanmasının faaliyetleri ve sızma girişimleri hakkında şu bilgileri aktarıyor: “Başbakanlık Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı- ABD merkezli misyoner organizasyonlarda kendilerine “Müslüman Hıristiyanlar” adı da verilen C-5’ler hakkında, ayakkabılarını kapıda çıkardıkları, ellerini ayaklarını yıkadıkları, dizleri üstüne çöküp başlarını yere koydukları, Arapça ilahiler okuyup günde beş vakit namaz kıldıkları, Pazar günleri değil Cuma günleri ibadet ettikleri, diğer Müslümanlara benzedikleri, ancak onlardan farklı olarak İncil’in Tanrısına ibadet ettikleri, İsa Mesih’e inandıkları… Mezkur grubun girişimleri neticesinde 100.000’den fazla Müslüman’ın İsa Mesih’e 100’den fazla camide ibadet ettiğinin belirtildiği yönünde bilgilere ulaşılmıştır.

SON 50 YILDA DÜNYADA MÜSLÜMAN ORANI YÜZDE 235 ARTINCA YENİ YÖNTEM ARAYIŞINA GİRİLDİ

Misyoner unsurların, faaliyet yürüttükleri Müslüman ülkelerde, İslam dinine ait bir takım ritüel ve ibadet şekillerini kullanmalarına “Contekxtualization” adı verilmektedir. Türkçe karşılığı “Kaynaşma”, ya da “Kültürel bağdaştırma” olarak ifade edilebilecek kavram Dünya Kiliseler Konseyi tarafından  teolojik reformlarla ilgili bir raporda kullanılmıştır. Konuyla ilgili olarak yapılan değerlendirmelerde son 50 yıl baz alındığında, dünyada Müslümanların sayısının % 235 artarken Hristiyanlığın % 47 oranında arttığı, bu durumun misyoner organizasyonları Müslümanlara karşı yeni yaklaşım yolları aramaya sevk ettiği hususları vurgulanmıştır.

BURSALI CEM KERVAN, ABD’Lİ G.W. CARVEY ÇIKTI

ABD merkezli “Frontier Mission” adlı misyoner kuruluşa bağlı olarak faaliyet yürüten Geoffrey Webb Carvey’in Müslümanların sempatisini kazanmak için yeni bir İncil basmayı düşündüğü, bir ilahiyatçı ile anlaştığı, İslamiyet’e uygun hale getirileceği, özellikle Tanrı yerine Allah, vaftiz yerine büyük abdest, oğlu yerine temsilci gibi terimlerin kullanılacağı belirtilmiştir. G.W. Carvey yaklaşık 15 yıldır Türkiye’de ikamet etmekte olup, 2002 yılında Türk vatandaşlığına geçmiş ve Cem Kervan adını almıştır.

TAKMA ADI BARIŞ, GERÇEK ADI BRUCE

Diğer taraftan Tekirdağ başta olmak üzere Trakya’da misyonerlik faaliyetlerini organize eden şahıslardan ABD vatandaşı Barış takma adını kullanan Bruce George Prıvrastsky’nin propaganda çalışmalarında C-5 özellikleri tespit edilmiştir. Müjdeleme çalışmaları sırasında besmele çekip Selamün Aleyküm demelerinin görüştükleri şahıslar tarafından olumlu karşılanacağını, ezanın okunması sırasında ise Aziz Allah demelerini ifade etmesi bu bağlamda dikkat çekici görünmüştür.

GÜNEYDOĞU’DA POŞU TAKIP KÜRTÇE KONUŞUYORLAR

Diğer taraftan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki misyoner unsurların poşu ile dolaşıp Kürtçe konuştukları, Alevi yerleşim bölgelerinde “Allah Muhammed Ali” üçlemesinin “Baba-Oğlu-Kutsal Ruh” üçlemesiyle benzediğini, 12 imam inancının 12 Havari’nin birbirini çağrıştırdığını ifade ettikleri yönünde bilgiler intikal etmiştir.

GERÇEK FURKAN ADINDA BİR ZIRVALIK ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Bununla birlikte, kendilerine C-5 adını veren grup mensuplarının ülkemizde faaliyet gösterdiklerine dair mezkur bilgiler, bu konuda intikal eden ilk bilgiler olma özelliği taşımaktadır. Kur’an’ın yanı sıra Tevrat ve İncil’den alıntılar da içeren ve bazı çevrelerde “Büyük Ortadoğu Porjesi’nin kutsal kitabı” olarak adlandırılan Gerçek Furkan’ın, “Yeni Türkçe İncil” çağrışımı yaptığının belirtilmesinde de fayda vardır.” 
Yeni Akit

********

Müslümanlara gönülden uyarılar

Nihat Hatipoğlu müslümanları uyardı! / Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Sabah Gazetesi'ndeki yazısında müslümanları böyle uyardı!

İnanan insanlar, uğraşmaları gereken noktalardan başka şeylere odaklanınca atı alan Üsküdar'ı geçiyor. Dikkat ediniz.
Büyük bir tahrifat ve tahribatlarla karşı karşıyayız. Bugün dikkat etmezseniz yarın evlatlarınız elinizde bulunan bu 'Kuran'dan ve Hz. Peygamber'den (s.a.v.) uzaklaşacaklardır.
Dışarıdan yapılamayan ihanet öz evlatlarınıza yaptırılacaktır.
Bu bir kahve falı, bir burç falı filan değil, bir öngörü de değil. Bu apaçık ortadadır.
Dikkat etmemiz gereken bir iki hususa işaret etmek istiyorum. 

Müslüman görünümlü misyonerler 


Adamların adı Ahmet, Faruk, Ayşe vesair.
Besmele ile başlıyorlar. Ezanı huşu ile dinliyorlar.
Ellerinden meal düşmüyor. İslamî kavramlar kullanıyorlar. Allah'ın selamını veriyorlar.
Sohbetlerinde Allah'la başlıyor ve sonra Kuran'ı itibarsızlaştırmaya çabalıyorlar. Kendilerince Kuran'ın içinde çelişkiler var diyorlar. Yeni bir kitap dizayn ediyorlar. Kuran, İncil, Tevrat'tan karma bir kitap. Bunlar Hz. Peygamber'i (s.a.v.) devreden çıkarmaya, sünneti hurafe olarak nitelemeye çabalıyorlar. Bunun dindeki adı ilhaddır. İrtidattır.
Yani İslam'ın dışına çıkmaktır. Tabii daha önce Müslümanlıkla ilgili bir geçmişleri varsa.
Hz. Peygamber'i (s.a.v.) devreden çıkarırken; Hz. İsa'yı öne çıkarıyorlar. Bu tehlikeli ve örgütlü tahrifatçı, İslam düşmanı grubun Hz.
İsa ile Hz. Musa ile ne ilgisi olabilir ki!
Bunların kutsallarla ne ilgisi olabilir ki.
Bizler gereksiz hamlelerle birbirimizi üzerken, hırpalarken bu sinsi ve tehlikeli akımlar evlatlarımızı avlıyor. Dinsizleştiriyor, kendilerine köle ediyor. 

Neo-Mevlanacılar 


Ekranlarda, eğilip bükülüp Hz. Mevlana'nın aşkından bahseden nevzuhur kişiler; birer 'aşk perisi' gibi Hz. Mevlana'yı anlatıyor. Aslında anlattıkları Mevlana değil. Ruhlarındaki kirli ve tezgâhlanmış ibadetsiz, adabsız, namazsız, örtüsüz, Hz. Peygamber'siz (s.a.v.) yeni din olgularına Hz. Mevlana'yı kurban ediyorlar.
İstismar ediyorlar.
Bu ayakları yerden kesilmiş, kıblesi karışık kişilerin 'misyonerlerden' hiçbir farkı yoktur.
Bunların dini Kuran ve Hz. Peygamber (s.a.v.) odaklı değildir. Nefis, ego, yılışıklık, istismar ve ibadetsizlik odaklıdır. Bunlara dikkat edin. Bırakın Mevlana'nın müridi olmayı, Mevlana şehrinin kapısından içeri giremezler.
Bunlar Kuran-ı Kerim ve sahih sünnetteki ibadetleri, emirleri, yasakları, tarihi kişilikleri sembollerle yaftalarlar.
Cahil olan, konuksever televizyoncular da onları köşeye oturtup; 'amanın, ne güzel lütuf buyurdunuz... Neden daha önce bilemedim' diyerek takdim ederler.
Bu vebale ve günaha ortaksınız. Cehaletiniz ortaklığınızı gizlemez veya meşru hale getirmez.
Sizler ehli sünnet dediğimiz 'Kuran ve sünnet' anlayışını, mezheplerin ve tasavvufun açtığı nezih İslam'ı bozmakla meşgulsünüz. Allah elbet size fırsat vermeyecek.
Elbette Hz. Mevlana'nın hakkını vererek, Kuran ve sünnet ölçüsünde Hz. Pir'i anlatan kardeşlerimiz, gönül dostları, gönül mimarları bu sözlerin dışındadır. Hz.Resulu, Mevlana'nın ruh merkezi yapan edep sahipleri, bu sözlerin muhatabı değiller. 

Yegane sahil Kuran'dır 


Etrafınıza bakın. Gözünüzü kapatıp açın. Bir daha bakın.
Rüya mı görüyorum diyorsunuz değil mi? Birbirinize ağır söz söylemeyin. Birbirinize müşfik olun. 'Ruhema.
Beynehüm'; 
müminler kendileri arasında merhametlidirler vasfınızı kaybetmeyin.
Ümmeti üzmeyin. Ümmetin boynunu eğdirmeyin. Yaptıklarımız gayretullaha dokunmasın. Sonra dualarımız geri döner.
İcabet saatleri sizden çekilip alınır. Dualarımız meleklerin aminlerine isabet etmez. Ahirette hiç hesaba katmadığınız manzaralarla karşılaşırsınız.
Belki de ahirette; 'Ve beda lehum minellahi ma lem yekunu yahtesibun: Ve onlara hiç hesaba katmadıkları şeyler Allah tarafından meydana çıkarılır' ayetine muhatap olursunuz.
Hiç kimsenin özelliği yoktur. Hiçbirimize yeni vahiy gelmeyeceğine göre, söz bittiğine göre, birbirimize neyle üstünlük sağlayacağız.
Sen haklı olduğun kadar, haksız da olabilirsin.
Karşındaki haklı olduğu kadar haksız da olabilir.
Mizan yok. Mizan Allah'ta. Hesabın doğrusu orada.
Bir fırtına var. Ortalık sis kaplı. Allah diyerek yola çıkanlara, Rabbin Rabbimdir deyin.
İlahın ilahımdır deyin. Sonra Allah nimetini alır. Yukarı kaldırır. Süreyya'ya çıksanız da ulaşamazsınız. Güneşi indirseniz de sizin güneşiniz olmaktan çıkar. Başkalarını aydınlatır, başkalarını ısıtır. Gelin; sözün, kelimenin, nefsin, egonun, düşmanlığın belini kıralım.
Yegâne sahile sığınalım. Allah'ın yüce kitabına ve Resulüne.
***

Veda haccındaki sözlerinden

Hz. Peygamber (s.a.v.) hayatında sadece bir kez hac yapmıştır. Buna da veda haccı denmiştir. Bu haccında, Arafat'taki genel 'veda hutbesi' dışında da yer yer sahabeye konuşmalar yaptı. 

Nasr suresi inince 


Denilir ki Nasr suresi Mina'da iken efendimize indi. Bu kısa surenin anlamı şöyledir: 
'Allah'ın yardımı ve zafer geldiğinde ve insanlar Allah'ın dinine dalga dalga girdiklerini gördüğünde, Rabbinin şanını yücelt. O'na hamd et ve O'ndan mağfiret dile. Çünkü O her zaman tövbeleri kabul edendir. (Nasr, 1-3)'
Bu sure indiğinde sahabe büyük coşku gösterdi. Ancak Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer ve Hz. Abbas gibileri çok gözyaşı döktüler. Çünkü onlar bu ayetlerin Peygamberimizin vefatına işaret ettiğini biliyorlardı. Hz. Peygamber (s.a.v.) bu ayetlerden sonra ibadete düşkünlüğü artırdı. Zaten düşkündü. Ama dozunu günden güne artırdı. Bu değişimi Hz. Ebu Hureyre şöyle anlatıyordu:'Bu ayetlerin inişinden sonra, Hz. Peygamber kendini ibadete o kadar çok verdi ki, bundan dolayı ayakları şişti. Bedeni zayıf düştü, az gülümser oldu. Ve çokça ağlıyordu artık.'
İşte o günler. Arafat'ta devesinin üzerinde ayağa kalktı. Karşısında ihramlı 120.000 (yüz yirmi bin) kişi vardı. Şöyle dedi: Ey insanlar! Sözümü iyi dinleyin. Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle bir yerde bir daha buluşmayabilirim. Rabbinize kavuşuncaya kadar canlarınız, mallarınız, ırzlarınız da öyle mukaddestir. Birbirinize haramdır. Cahiliye devrinde güdülen kan davaları kaldırılmıştır. Ey insanlar! Bugün şeytan, sizin şu topraklarınızda kendisine kulluk edilmesinden ümidini kesmiştir. Fakat siz, bu kaldırdığım şeyler dışında, küçük gördüğünüz işlerle ona uyarsanız bu da onu memnun edecektir. Öyleyse dininizi korumak için bunlardan da sakınınız. Kadınlara iyi davranın. Onlar sizin yanınızda zayıftırlar. Siz kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız. Onların namuslarını ve iffetlerini Allah adını anarak helal edindiniz. Ben size öyle bir şey bırakıyorum ki, ona sımsıkı sarılırsanız, asla doğru yoldan sapmazsınız. 
O, Allah'ın kitabı ve Peygamber'in sünnetidir. 
İyi bilin ki, Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. Ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. 
Kişiye kendisinin malı kendisi onu içinden gelerek gönül rızasıyla vermiş olmadıkça helal olmaz. Kendinize yazık ve zulüm etmeyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder